Coleslaw
Herkullinen coleslaw kruunaa aterian
Varsinkin näin talvisaikaan tuoreiden salaattien raaka-aineiden hinnat ovat todella korkealla. Silloin kannattaa hyödyntää esimerkiksi juureksia ja kaaleja.
Herkullinen itsetehty coleslaw sopii melkein ruuan kuin ruuan kanssa, valmistuu nopeasti ja on hyvä vaihtoehto perinteiselle tuoresalaatille niin talvella kuin kesällä grilliherkkujen kanssa. Kannattaa tehdä tätä herkkua kerralla reilusti sillä se säilyy jääkaapissa hyvänä useita päiviä ja maku vain parantuu sen maustuessa.
Raaka-aineet
Kastike
2 dl majoneesia
3 dl ranskankermaa
loraus omenaviinietikkaa tai balsamicoa
sitruunamehua
juoksevaa hunajaa tai sokeria
suolaa, mustapippuria, valkosipulijauhetta
Coleslaw
keskikokoinen keräkaali
6 porkkanaa
1 punasipuli
Valmistus
- Tee ensin kastike valmiiksi. Sekoita ainesosat huolellisesti. Kastikkeen kuuluu olla voimakkaan makuinen, makea ja hapokas, sillä kaali ja porkkana imevät itseensä paljon makua.
- Kuori kaalista uloimmat lehdet pois, halkaise se ja poista kanta. Raasta kaali tai suikaloi se ohuiksi viipaleiksi.
- Raasta porkkanat raastimen karheimmalla terällä ja pilko sipuli.
- Sekoita ensin suikaloidut/raastetut ainekset keskenään ja lisää sitten kastike joukkoon ja sekoita huolellisesti.
- Peitä kannella ja laita jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi tai mielellään yöksi.
Kommentit
Lähetä kommentti
Risuja ja ruusuja