Silakkapihvit mausteliemessä

 




Silakkapihveistä mausteliemessä on muodostunut jo melkoinen klassikko minun joulupöydässäni. Idean näihin sain 2000-luvun alussa työskennellessäni S-marketin palvelutiskillä, jossa oli vastaavanlaisia myynnissä. Olenkin siitä lähtien pyöräyttänyt niitä ja kehitellyt niiden reseptiä ja saanut niistä suussasulavan makeita ja sopivan etikkaisia. 

Jos kinkusta sanotaan, että se on joulupöydän kunkku niin ainakaan kakkoseksi et näillä jää ja varmasti keräät kiitokset ja huomion tällä herkulla. Silakkapihvejä mausteliemessä voit myös valmistaa milloin vain ja sopivat erinomaisesti kesäpöytään uusien perunoiden kanssa.

Olen tehnyt kerralla reilun annoksen kun syöjistä riippuen näitä herkuttelee helposti vielä vuodenvaihteen jälkeenkin ja ne paranevat vain liemessään.

Ainekset

1.5 kg silakkafileitä
2 punasipulia
maun mukaan valkosipulia
tuoreita tillinoksia (tähän voit käyttää jääneet "hävikkitillit" muista kalaruuista)
sitruunamehua

Leivitykseen

3 dl ruisjauhoja
3-4 tl suolaa
mustapippuria/valkopippuria jauheena maun mukaan

Paistamiseen

voita

Liemi

9 dl vettä
3 dl väkiviina/omenaviinietikka
2 dl sokeria
hunajaa
tillinoksia voit lisätä myös tähän
laakerinlehtiä
mustapippuria kokonaisia
mausteeksi olen lisännyt myös kuivattuna fenkolinsiemeniä, rosmariinia ja inkivääriä

Valmistusohjeet

Liemi

  1. Lisää kattilaan mausteliemen ainekset, kiehauta hetken lientä ja anna jäähtyä.
  2. Maista vielä, että liemi on sopivan makeaa ja etikkaista makuusi ja lisää aineksia tarpeen mukaan. Vedellä saat tietenkin miedommaksi makua.


Leivitys ja paistaminen

  1. Sekoita kulhoon ruisjauhot ja mausteet keskenään.
  2. Pyörittele silakkafileet jauhoissa ja laita valmiit fileet odottamaan paistamista vaikka lautaselle.
  3. Kuumenna pannu ja lisää voita.
  4. Paista silakkafileitä n. 4 minuuttia per puoli tai sen aikaa kun ne ovat kauniin kullanruskeita.




  1. Lado tämän jälkeen silakkapihvit astiaan kerroksittain ja lisää niiden väliin punasipulin renkaita, tillinoksia ja pilkottuja valkosipulin viipaleita.
  2. Pirskottele sitruunamehua päälle.
  3. Kaada tämän jälkeen jäähtynyt liemi päälle ja silakoiden olisi hyvä peittyä suurinpiirtein liemeen.
  4. Laita astia kannella peitettynä maustumaan jääkaappiin ainakin seuraavaan päivään asti ja maku vain paranee tästä lähtien.
  5. Herkuttele, olet sen ansainnut 😉😋





Kommentit

Suositut tekstit