Kotijäätelö - Sitruunainen Daim&Keksi Unelma
Yllätä ystäväsi superhelpolla itse tehdyllä herkkujäätelöllä.
Mikä onkaan nautinnollisempaa kuin herkutella jäätelöllä leffa illan aikana tai tarjota sitä vieraillesi piirakan kera. Nautinnollisemmaksi sen voi vielä tehdä jos olet itse valmistanut sen ja keräät kehut onnistuneesta lopputuloksesta.
Kotijäätelön valmistaminen ei ihan kaikille välttämättä tule heti mieleen kun kauppojen pakastealtaissa on mielettömät valikoimat erilaisia herkkujäätelöitä, mutta se on oikeasti todella simppeliä ja erillistä "kaapinperukoille" helposti unohtuvaa jäätelökonetta et tarvitse.
Tarvitset vain kaksi perusainetta eli kondensoitua maitoa (löytyy kaupasta kookosmaitojen läheisyydestä) ja kermaa, joilla saat ihanan pehmeän lopputuloksen ja sokeria ei tarvita - makeus tulee kondensoidusta maidosta.
Eri makuja saat käyttämällä mielikuvitustasi ja voit lisätä sekaan mitä vain, esimerkiksi erilaisia suklaa- ja keksirouheita, marjoja & hedelmiä, vaniljaa, sitruunan/limen kuorta, pähkinöitä tai vaikka mieluisia herkkupatukoita. Jos haluat oikein tuunailla jäätelöä voit käyttää koristeluun karkkeja tai jopa vaikuttaa väriin kaupan elintarvikeväreillä.
Kirjoitan alle perusreseptin ainekset. Meillä oli ylijäämäkermaa jääkaapissa ja kuvien jäätelöön meni 1.6 litraa luomu kuohukermaa ja 2 prk kondensoitua maitoa. Netistä löytyvissä ohjeissa suhde on yleensä 5 dl kermaa ja 1 prk kondensoitua maitoa. Minusta se on hieman liian makea ja siihen voi vaikuttaa lisäämällä kermaa suhteessa enemmän.
Perus reseptin ainekset:
6 dl kuohu- tai vispikermaa
1 prk kondensoitua maitoa
Valkosuklaa & sitruuna cookies maun mukaan
Daim suklaata maun mukaan
sitruunanmehua loraus
ripaus vaniljajauhetta/uutetta halutessasi
- Kaada kerma tilavaan astiaan. Lorauta sitruunanmehu kerman joukkoon (nopeuttaa kerman vaahdotusta) ja vaahdota kerma.
- Lisää vaahdotetun kerman joukkoon kondensoitu maito ja sekoita. Lisää tämän jälkeen hienonnetut suklaat ja keksit seoksen joukkoon ja sekoita.
- Lado valmis massa esimerkiksi jäätelörasioihin ja sulje rasiat tiiviisti kannella. Pakasta ja jäätelö on valmis nautittavaksi seuraavana päivänä.
Sanotaan, että jäätelö säilyisi pakkasessa hyvänä viikon verran, mutta meillä on kyllä isommat erät olleet huomattavasti kauemminkin ilman vaikutusta jäätelön koostumukseen. Pienet erät tuppaavat loppumaan hyvinkin nopeasti...
Ps. Hyvä tuliainen kylään mennessä 😉😋
Kotiliesi - Itse tehty jäätelo
Kotiliesi artikkeli. Kirjoittanut Hanna Kuusisalo, 09.07.2014.
Kommentit
Lähetä kommentti
Risuja ja ruusuja