Jouluinen graavilohi
Ainekset
- Norjalainen lohifile/kirjolohifile
- Tuoretta tilliä
- Sitruunamehua
- Hunaja juokseva
- Hieno merisuola, mustapippurirouhe, rosepippurirouhetta
Valmistusohje
- Nypi huolellisesti fileestä ruodot pois ja leikkaa tarvittaessa evä ja rasvat pois.
- Levitä sitruunamehua lohen pintaan.
- Lisää suolaa suhteellisen reilulla kädellä (tämäkin hioutuu kokemuksen myötä) lohen pintaan.
- Lisää pippurit lohen pintaan.
- Purista purkista juoksevaa hunajaa lohen pintaan ja lisää tämän jälkeen silputtua tilliä.
- Aseta lohi vadille muovikelmuun käärittynä ja laita jääkaappiin maustumaan vähintään vuorokaudeksi. Minulla säilyy graavikala jääkaapissa helposti 5-7 päivää. Ellei lopu kesken.
- Pyyhi fileestä ylimääräiset mausteet pois ja leikkaa lohi siivuiksi ja aseta tarjolle tillillä koristeltuna. Voit pirskottaa sitruunamehua vielä päälle.
Kommentit
Lähetä kommentti
Risuja ja ruusuja