Jouluinen graavilohi

 


Ainekset

  • Norjalainen lohifile/kirjolohifile
  • Tuoretta tilliä
  • Sitruunamehua
  • Hunaja juokseva
  • Hieno merisuola, mustapippurirouhe, rosepippurirouhetta

Valmistusohje

  1. Nypi huolellisesti fileestä ruodot pois ja leikkaa tarvittaessa evä ja rasvat pois.
  2. Levitä sitruunamehua lohen pintaan.
  3. Lisää suolaa suhteellisen reilulla kädellä (tämäkin hioutuu kokemuksen myötä) lohen pintaan.
  4. Lisää pippurit lohen pintaan.
  5. Purista purkista juoksevaa hunajaa lohen pintaan ja lisää tämän jälkeen silputtua tilliä.
  6. Aseta lohi vadille muovikelmuun käärittynä ja laita jääkaappiin maustumaan vähintään vuorokaudeksi. Minulla säilyy graavikala jääkaapissa helposti 5-7 päivää. Ellei lopu kesken.
  7. Pyyhi fileestä ylimääräiset mausteet pois ja leikkaa lohi siivuiksi ja aseta tarjolle tillillä koristeltuna. Voit pirskottaa sitruunamehua vielä päälle.





Kommentit

Suositut tekstit