Bloggaamisen aloitus - Itseni esittely


Oman elämänsä arjen sankari (vähän muidenkin), harrastelija kotikokki, jonka intohimona on luoda juhlan tuntua tavalliseen arkeen herkuttelun merkeissä.

Olen suunnitellut blogin kirjoittamista jo pitkään, mutta aina se on ajanpuutteen takia jäänyt. Nyt sain opiskelun myötä tehtäväksi kertoa omasta osaamisesta esimerkiksi blogin muodossa ja se oli viimeinkin se tarvittava sysäys eteenpäin blogin aloittamiseksi. Tästä eteenpäin pääsette sukeltamaan makujen maailmaan minun kirjoitusteni parissa näin halutessanne 😋😉.

Ruuanlaittamisen harrastus sai alkunsa jo pienenä nassikkana, kun isä (pappa) oli kokkistuertti laivalla ja perheeseemme isä toi työtänsä kotiin sillä tavalla, että kaikkea kokeiltiin ja meitä lapsia totutettiin syömään monipuolisesti eri trendejä maailmalta (1980- & 1990-luku). Esimerkiksi erikoisemmat juustot, tapakset ja ravut kuuluivat arkeemme juhlapyhinä ja vähän muulloinkin, mikä ei ollut ihan tyypillistä tuohon aikaan.

Tästä innostuneena minäkin aloin kiinnostumaan ruuanlaitosta ja kokeilin ruuanlaiton alkeita kotona ja mummolassa. Muistan setäni kertoneen minulle aikuisiällä, kuinka hän tuli käymään mummolassa ja minä tarjoilin hänelle liekitettyä possupataa ja perunoita. Olin innostunut kokkailemaan possusuikaleista ja mummon ”lääkekonjakista” ateriaa ilmeisesti television innoittamana, kun nähnyt ohjelmassa, miten liekitetään. Lopputulos oli kuulemma aivan loistava ja mitään vastaavaa ei ollut setäni maistanut ennen. Otin tämän kohteliaisuutena.

Tapanani oli myös ala-asteen koulupäivän jälkeen mennä parhaalle ystävälleni kylään ja iltapäivällä alkoi aina sopivasti vatsassa kurnimaan, joten monesti kokkailimme ystäväni kanssa ja pyöritimme leikkimielisesti ohjelmaa ”Ronin ja Paten keittiössä”. Oi niitä aikoja ja herkuttelun hetkiä…


Ruuanlaitossa on kyse pitkälti intohimosta rakastamaansa asiaa kohtaan ja se todellakin näkyy lopputuloksessa. Kyse on myös kokeilemisen halusta ja kehittää uusia reseptejä mielessään, kun ymmärtää ruuanlaiton perusteita ja kokonaisuuksia. Kun juttelen tai neuvon ruuanlaitossa muita kanssaihmisiä niin kehoitankin aina maistamaan kokkailujaan ja maustamaan sen mukaan. Minulta kysyttäessä, että ”miten maustoit tuon” niin voinkin antaa vain suuntaa antavia määriä, kun itse en mittaile niitä vaan se tulee ”selkäytimestä hyppystuntumalla” sekä sen jälkeen maistamalla ja lisäämällä mausteita ja ainesosia makuelämyksen parantamiseksi.


Haluankin blogini myötä helpottaa ja lisätä ihmisten mielenkiintoa ruuanlaiton suhteen. Nykymaailmassa kiire painaa päälle ja kaupan hyllyt sekä pakastekaapit ovat täynnä eineksiä ja puolivalmisteita, joilla voikin välillä helpottaa arkemme haasteita ruuanlaiton suhteen. Ruoka ja sen eri kulttuurit ovat kumminkin ihmisiä yhdistävä tekijä ja haluankin inspiroida perheitä viettämään yhdessä aikaa ja kokkailemaan yhdessä ihan kotosalla, mökillä tai ystävien kanssa. Ruuanlaiton yhteydessä opitut taidot ovat varmasti myös hyödyllisiä perheen pienimmille tulevaisuudessa niin kuin minunkin tapauksessani.

Inspiroidu ruuanlaitosta, kokkaa, mausta ja maista.

Maistuvin terveisin,

Ron Gustafsson

Kotikokki, tieto- ja viestintätekniikan ohjelmistokehittäjä opiskelija, vedonlyöntiasiantuntija.














Kommentit

Suositut tekstit